L’art d’il·lustrar en clau d’humor

Autor: Olga Capdevila, Eva Sánchez i Dani Torrent

Ciudad:

Localización: Bib. Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte

Edad: adulto

Fecha: 05/11/2021

Horario: 10:00 hasta  13:00

Entrada lliure, Cal inscripció prèvia a: https://tinyurl.com/h59xzpya

En el marc de la Setmana de l’Àlbum il·lustrat enguany al voltant de l’humor, que tindrà lloc del 5 al 14 de novembre, el Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil (SDLIJ) us proposa la Jornada professional ‘L’art d’il·lustrar en clau d’humor’,on els il·lustradors Olga Capdevila, Eva Sánchez i Dani Torrent ens parlaran de la seva obra i el procés creatiu, des del punt de vista de l’humor en els àlbums il·lustrats.

Olga Capdevila (Malla, 1986)

Va cursar a Barcelona el grau en art i disseny i més tard el cicle de grau superior d’il·lustració a l’Escola Massana. La seva mirada curiosa i les ganes d’explorar nous formats l’han portat a treballar en àmbits tan variats com il·lustració editorial, premsa, animació, publicitat, tèxtil o aparadorisme, sempre buscant l’equilibri entre allò poètic, el joc i l’humor. Ha guanyat diferents Premis d’il·lustració i disseny (Destaquen el Grand Laus 2020, el Premi Junceda 2017 o el Premi Injuve 2012); Dos dels seus llibres han estat distingits amb el Premi Nacional al Millor llibre editat.

Eva Sánchez (Girona, 1986)

Va estudiar belles arts a la Universitat de Barcelona i Il·lustració a l’Escola de la Dona. La seva obra reuneix més d’una vintena de llibres i àlbums publicats en diverses editorials d’Europa i Llatinoamèrica. El 2015 va ser seleccionada per formar part del Catàleg Iberoamericà d’il·lustració SM i el 2016 va rebre el CCEI Illustration Award. La seva feina ha estat reconeguda amb guardons com el Premio Internacional Álbum ilustrado Edelvives o el premi d’il·lustració Letteratura Ragazzi di Cento. Alguns dels darrers llibres que ha il·lustrat The Middle, Niguén coma min (Ningú com jo : autobiografia d’un tirà) i Los distintos, formen part de la llistes The White Ravens 2020 i 2021.

Dani Torrent (Barcelona, 1974)

Il·lustrador, pintor i escriptor, llicenciat en història de l’art per la Universitat de Barcelona i en Il·lustració a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona. Va completar la formació acadèmica amb estudis de direcció cinematogràfica i cursos de doctorat en belles arts (UB). Ha publicat més de 20 obres de literatura infantil a Europa, Amèrica, Xina i Corea, que sovint escriu ell mateix. Guanyador entre altres dels Premis Junceda i Liberisliber, ha estat finalista al World Illustration Awards de la AOI . Seleccionat per formar part de la Annual Exhibition de la SOI de Nova York i enguany, del Catàleg Original Art de Nova York i també a la Biennal de Bratislava.